POLISMYNDIGHETEN

Polismyndighetens arbete är…

mycket omväxlande. Som polis arbetar du med att stärka tryggheten i samhället och med att ingripa och avbryta pågående brottsliga angrepp eller andra faror. Inom det brottsförebyggande området samverkar vi med övriga myndigheter och kommuner för att dela kompetens och effektivisera vårt arbete mot ett tryggare samhälle. Områdespolisen är ett verktyg som vi använder för att bygga relationer med medborgare och kartlägga kriminalitet runt om i landet. Utöver det förebyggande arbetet arbetar polisen också med Ingripandeverksamhet. Ingripandepoliser ingriper vid akuta händelser och är oftast de första som kommer på plats när medborgare kallar efter polis via nödnumret 112 (SOS ALARM).

Specialtjänster

Förutom Ingripandeverksamhet (IGV) och Områdespolis finns flera inriktningar inom Polismyndigheten, alla med sina respektive kompetenser och arbetsområden. Regionalt har Polismyndigheten resurser inom Forensiska sektionen, Förstärkta regionala insatsstyrkan (FRI), Gränspolisen, Hundsektionen, Sjöpolisen, Trafiksektionen och Utredningssektionen. Nationellt har vi fler resurser som hanterar större händelser där särskild kompetens är en förutsättning för att klara av uppdragen. Dessa resurser regleras under Nationella Operativa Avdelningen (NOA). Några utav resurserna är Operativa enheten (Arbetar med särskild polistaktik mm.), Nationella Bombskyddet (NBS), Nationella Insatsstyrkan (NI), Polisflyget, Sektionen för Brottsoffer och Personskydd (BOPS) och Sektionen för särskilda insatser (SSI).

Är du redo för
en större uppgift?

Oavsett om du vill bli bombtekniker, förhandlare, MC-Polis, eller utredare finns det gott om karriärmöjligheter inom Polismyndigheten. Som polis har du möjlighet att göra skillnad för människor i vardagen. Polismyndigheten är rikstäckande och arbetar med att stärka människors trygghet, skydda alla medborgares friheter och ingripa vid livshotande händelser. Om du är hänsynsfull, modig, rättvis och pragmatisk är du rätt person för uppgiften! Sök till Polismyndigheten och var med och arbeta för ett bättre Sverige!

Det går också att arbeta med en rad arbetsområden som civilanställd, samtliga tjänster kräver inte att du är polis och gått polisutbildning. Kriminaltekniker, larmoperatör och utredare är några av dessa tjänster.

Tveka inte på att ansöka redan idag!